5 onmisbare interieurtips

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak en stijl, maar er zijn altijd algemene tips die iedereen toe kan passen in zijn of haar interieur. De vijf onderstaande algemene interieurtips zijn voor iedereen handig en kunnen in ieder interieur worden toegepast. Met deze tips maak jij je huis net even wat stijlvoller en gezelliger. Onmisbaar dus voor iedereen die waarde hecht aan zijn of haar interieur.

Tip 1: Koop niet alles tegelijk

Het is misschien makkelijk en het lijkt alsof alles dan extra goed bij elkaar past, maar als je alles tegelijk en in dezelfde winkel koopt, krijgt je een saai en eentonig interieur. Bovendien is het ontzettend onpersoonlijk. Neem dus de tijd om je interieur samen te stellen en bij elkaar te verzamelen. Bijzondere items, zoals antieke en souvenirs van verre reizen, geven je interieur net even een spannender tintje. En het kan ook nog eens dienen als interessant gespreksonderwerp als je visite over de vloer krijgt.

Tip 2: Kies een mix van verschillende stijlen

Ook door verschillende stijlen met elkaar te combineren maak je je interieur net wat spannender, speelser en interessanter. Het ligt voor de hand om voor één duidelijke stijl te kiezen, maar vaak maakt dat je interieur net wat saai en voorspelbaar. Door verschillende stijlen met elkaar te combineren, maar je je interieur helemaal jouw eigen stijl.

Tip 3: Varieer in hoogte

Door te zorgen dat je verschillende hoogtes verwerkt in je interieur, breng je meer diepte aan. Mix een lage bank bijvoorbeeld met een hoge lamp of kast. De verschillende hoogtes zorgen ervoor dat je interieur alles behalve saai wordt. De diepte zal ervoor zorgen dat de ruimtes groter lijken. Win-win dus!

Tip 4: Laat wat ruimte over

Eigenlijk wil iedereen zijn of haar huis wel wat groter laten lijken toch? Hoe ruimtelijker een woning oogt, hoe luxer het voelt. Door ervoor te zorgen dat je hier en daar wat ruimte overlaat, zal je woning groter laten. Zet je meubels dus een stukje bij de muur vandaan en zorg dat je onder meubels door kunt kijken. Op deze manier zorg je ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt en lijkt de ruimte minder vol te staan.

Tip 5: Kies de juiste hoogtes

En de vijfde en laatste tip: zorg ervoor dat je je muurdecoratie op de juiste hoogte hangt. Het is altijd leuk om iets moois of persoonlijks aan de muur te hangen. Dit voegt echt iets toe aan je interieur, breekt de grote oppervlakte van een muur en zorgt voor diepte. Maar het is vaak lastig om muurdecoratie op de juiste hoogte te hangen. Veel mensen zijn namelijk geneigd om schilderijen te hoog te hangen, waardoor je omhoog moet kijken om hem te bekijken. De ideale hoogte is de hoogte waarop je ogen naar het middelpunt van het schilderij gericht zijn.

Gerelateerde berichten

Zó maak je je interieur herfstproof

Nu de dagen korter worden en het buiten kouder wordt zijn we allemaal weer meer binnen. Lekker knus op de bank met een dekentje, iets lekkers en…

Welke meubels kies je als je huisdieren hebt?

Huisdieren zijn reuze gezellig. Veel mensen beschouwen hun hond of kat als lid van het gezin. Maar een huis met huisdieren vraagt wel enige aanpassing. Waar je…

Hoe kies je de juiste vloer voor je woonkamer?

De tijd dat iedereen tapijt als vloerbedekking had voor de woonkamer ligt ver achter ons. Tapijt heeft te veel nadelen, waarvan vuil worden en snel slijten nog…