6 tips om je werkkamer in te richten

Tegenwoordig wordt er steeds meer thuis gewerkt. Dat kan veel voordelen hebben. Je hebt geen reistijd meer, kunt aantrekken wat je wil, je eigen favoriete koffie drinken en je kunt tussendoor nog eens een wasje aanzetten bijvoorbeeld. Maar om goed thuis te kunnen werken heb je natuurlijk wel een fijne werkplek nodig. Met onderstaande tips richt jij je werkkamer zo optimaal mogelijk in.

Tip 1: Zorg ervoor dat je je werk kunt doen

Bedenk voordat je je werkkamer gaat inrichten eerst goed wat je echt nodig hebt. Heb je ruimte nodig op je bureau om vele papieren naast elkaar te kunnen leggen of bijvoorbeeld tekeningen te kunnen bestuderen? Schrijf je veel of doe je alles digitaal? Maak je iets met je handen en heb je hier gereedschappen voor nodig? Door een lijstje te maken van dat wat onmisbaar is, kun je je werkplek hierop aanpassen. Je kunt namelijk de juiste meubels uitzoeken en alles hieromheen inrichten.

Tip 2: Zorg goed meubilair

Een goede stoel en een bureau op de juiste hoogte zijn onmisbaar als je veel thuis werkt. Bezuinig dus niet op de aanschaf van het meubilair van jouw werkkamer. Denk ook eens na of je altijd wilt zitten, of wil je misschien ook af en toe even kunnen gaan staan. Met een sta-zit bureau creëer je een gezonde werkplek.

Tip 3: Houd je werkplek opgeruimd

Niets werkt fijner dan een opgeruimde werkplek. Zorg er dus voor dat je je werkkamer netjes houdt. Dit kun je doen door ervoor te zorgen dat er voldoende opbergruimte aanwezig is. Kastjes en bakjes waarin je je spullen of dossiers kunt sorteren zijn hier natuurlijk perfect voor. Door alles georganiseerd en netjes te houden, kun je productiever te werk gaan.

Tip 4: Zet planten neer

Planten zijn gezond. In een kamer waar je hele dagen doorbrengt is het dan ook goed om wat planten neer te zetten. Ze halen schadelijke stoffen uit de lucht en houden de luchtvochtigheid op peil. Een paar planten op je werkkamer zorgen dus voor een gezond leefklimaat, wat niet alleen je gezondheid, maar ook je productiviteit ten goede komt.

Tip 5: Kies de juiste kleuren

De kleurkeuze voor je werkkamer is erg belangrijk. Kies voor neutrale, lichte en frisse kleuren. Deze zorgen ervoor dat je fris en opgewekt blijft en hebben een motiverend effect. Dit is dus goed voor je productiviteit. De kleuren moeten echter ook weer niet te fel en heftig zijn, wat dat kan afleiden en je stemming beïnvloeden.

Tip 6: Out of the box denken

Heb je geen kamer over, maar heb je eigenlijk wel een werkplek nodig? Deze kun je eenvoudig creëren door een hoekje in huis om te toveren tot werkplek. Eventueel kun je deze van je woonkamer of slaapkamer scheiden door een kast of roomdivider te plaatsen. Zou houd je werk en privé beter gescheiden.

Gerelateerde berichten

Welke kleuren kies je voor je werkkamer?

Bij het inrichten van je werkkamer zijn de kleurkeuzes die je maakt van groot belang. Je brengt namelijk heel wat tijd door op je werkkamer en je…

Ergonomie voor de werkkamer

Ergonomie voor de werkkamer

Het inrichten van een werkkamer, of dat nu thuis of op kantoor is, vraagt de nodige aandacht. Ergonomie is hierbij erg belangrijk. Als je een baan hebt…

Zo richt je je ideale thuiswerkplek in

De laatste jaren werken steeds meer mensen geheel of in ieder geval gedeeltelijk thuis. Dan is het natuurlijk belangrijk om een goede thuiswerkplek te hebben. Werken aan…