6 tips om je woonkamer groter te laten lijken

Vind je je woonkamer wat aan de kleine kant en wil je graag dat deze groter aanvoelt? Met onderstaande tips zal jouw woonkamer optisch een stuk ruimer lijken, zonder dat je ingrijpende aanpassingen hoeft door te voeren.

Tip 1: Gebruik spiegels

Spiegels laten de ruimte altijd groter lijken. Maak dus gebruik van meerdere spiegels in je woonkamer. Door de spiegels ook nog eens tegenover elkaar te plaatsen, lijkt de ruimte extra groot. De spiegels zorgen ervoor dat het licht weerkaatst wordt en dat je niet tegen een muur aankijkt, maar dat er diepte te zien is. Hoe groter de spiegel, hoe groter het effect!

Tip 2: Maak gebruik van multifunctionele meubels

Door meubels te gebruiken die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken, heb je minder meubels nodig. Als je woonkamer minder vol staat, zal deze een stuk ruimer ogen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bank met opbergmogelijkheid, zodat je een kastje minder nodig hebt en dekens en andere losse spullen niet rondslingeren in je woonkamer. Of een salontafel die tevens dienst kan doen als voetenbank. En wat dacht je van een kleine tafel die je in een handomdraai groter maakt als je extra visite krijgt?

Tip 3: Maak gebruik van lichte en neutrale kleuren

Door gebruik te maken van lichte en neutrale kleuren, zal je woonkamer optisch groter lijken. Lichte kleuren weerkaatsen net zoals de spiegels het licht, waardoor het groter lijkt. Zeker in een woonkamer waar weinig natuurlijk licht binnenvalt is dit een aanrader.

Tip 4: Schilder het plafond in dezelfde kleur als de muren

Dit klinkt misschien als een wat vreemde tip, maar door het plafond in dezelfde kleur te schilderen als de muren, zal je woonkamer groter lijken. Dit komt doordat er geen duidelijke scheidslijn is tussen de muren en het plafond. En als je niet ziet waar het ene vlak ophoudt en het andere vlak begint, zal de ruimte groter lijken.

Tip 5: Houd je vloer zo licht mogelijk

Zeker voor woonkamers met veel lichtinval is dit een goede tip. Door je vloer zo licht mogelijk te houden, liefst zelfs wit, zal de ruimte een stuk groter lijken. Dit komt omdat wit en andere lichte kleuren het licht beter weerkaatsen. Dit zorgt voor een fris en ruimtelijk gevoel en zal ervoor zorgen dat je woonkamer een stuk groter lijkt dan wanneer je kiest voor een donkere vloer.

Tip 6: Kies de juiste bank

Een grote, donkere, massieve bank kan de ruimte een stuk kleiner laten lijken. Het kiezen van de juiste bank kan je woonkamer dus een stuk groter laten ogen. Of juist andersom: als je de verkeerde bank kiest zal de ruimte kleiner en donkerder ogen dan hij in feite is. Kies daarom voor een lichte bank met natuurlijke materialen. Als je onder de bank door kunt kijken zal de ruimte ook groter ogen. Hoe meer vloeroppervlak er te zien is, hoe ruimer je woonkamer lijkt.

Gerelateerde berichten

Jungle in je woonkamer

Breng buiten naar binnen

Ben jij ook zo’n persoon die liever buiten leeft dan binnen? Spendeer je liever je tijd in de tuin met een goed boek dan thuis op de…

Waarom PVC de beste keuze is

PVC is tegenwoordig een veel gekozen materiaal voor vloeren in huis. Met name in woonkamers zie je veel PVC vloeren op dit moment. En dat is niet…

Hoe maak je je woonkamer gezellig voor de herfst?

Zodra de dagen korter en de nachten langer worden wil je het gezellig en knus maken in je woonkamer. Na een dag werken is het fijn thuiskomen…