6 tips voor een gezellige slaapkamer

Je slaapkamer is dé plek in huis om even helemaal tot rust te komen. Het is dan ook belangrijk om je slaapkamer zorgvuldig in te richten en er een fijne en gezellige plek van te maken. Met deze zes tips zorg jij ervoor dat jouw slaapkamer omtovert tot een prettige ruimte, waar je elke dag in rust af kunt sluiten én weer kunt beginnen.

Tip 1: Zorg voor een goed bed

Dit klinkt misschien wel erg voordehandliggend, maar een goed bed is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Niet iedereen staat hierbij stil of neemt dit serieus. Investeer dus in een goed bed met goede matrassen, zodat je elke nacht weer heerlijk kunt slapen. En vergeet ook je beddengoed niet. Goed beddengoed van natuurlijke materialen ventileert beter en zorgt ervoor dat je een stuk lekkerder kunt slapen.

Tip 2: De juist verlichting

Je slaapkamer moet een ruimte zijn waar je tot rust kunt komen. Geen felle verlichting dus, maar sfeervol, warm licht dat gedimd kan worden. Dimbare verlichting is ideaal om je slaapkamer in de juiste sfeer te brengen. Of je nu nog lekker even een boek wil lezen voordat je gaat slapen of juist een romantische sfeer wil creëren: de juiste verlichting is onmisbaar.

Tip 3: Weg met rommel

Kleding en rondslingerende rommel zorgen voor onrust in je slaapkamer. Je slaapkamer moet juist een plek zijn die rust uitstraalt, dus zorg voor voldoende opbergruimte, zodat je je slaapkamer makkelijk opgeruimd en netjes kunt houden.

Tip 4: Kies voor de juiste kleuren

De kleuren die je op de muren van je slaapkamer aanbrengt bepalen voor een groot deel de sfeer van de woonkamer. Een combinatie van een kleurtje op de muren én een stukje met behang kan erg leuk en stijlvol zijn. Kies voor lichte kleuren en pasteltinten voor een Scandinavische look, of ga juist voor donkere aardetinten om de slaapkamer knus, warm en sfeervol te maken.

Tip 5: Ga voor een warme vloer

De vloerkeuze die je maakt heeft een groot effect op de algehele sfeer in je slaapkamer. Vloerbedekking doet warm aan en zorgt letterlijk voor warme voetjes als je uit bed stapt. Heerlijk, maar wel minder makkelijk schoon te houden dan harde vloeren. De gulden middenweg is een vloerkleed. Gemakkelijker schoon te houden en toch het comfort van warme voeten als je ‘s morgens uit bed stapt.

Tip 6: Breng decoratie aan

De juiste decoratie maakt je slaapkamer echt af. Voor veel mensen lijkt de decoratie in de slaapkamer niet zo belangrijk, maar om een goede sfeer neer te zetten is decoratie van essentieel belang. Houdt het rustig, maar voeg zaken als muurdecoratie, een plant en kussens toe om je slaapkamer helemaal af te maken.

Gerelateerde berichten

Waarom planten niet in je slaapkamer mogen ontbreken

Kamerplanten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Veel mensen zijn echter wat huiverig om planten in de slaapkamer te zetten. Is dat wel gezond? Kan het geen…

De logeerkamer gezellig inrichten

Als je een logeerkamer hebt waar regelmatig een gast verblijft dan wil je die persoon natuurlijk een kamer bieden waar hij of zij zich helemaal op zijn…

Een slaapkamer die meer is dan de kamer waar je bed staat

Steeds meer mensen besteden aandacht aan het inrichten van de slaapkamer. Het is niet alleen maar de kamer waar je een bed en een kledingkast neerzet omdat…