Deze 4 tips helpen je bij het inrichten van de babykamer

Als je een kleintje verwacht is één van de leukste dingen misschien wel het inrichten van de babykamer. Maar voordat je begint met shoppen voor het kamertje van je kleintje kun je beter eerst onderstaande tips goed doorlezen. Zo weet je precies waar je aan moet denken en waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van de babykamer. Begin er lekker op tijd mee, want het is heerlijk om je voor de bevalling nog even lekker terug te trekken in de babykamer en te fantaseren over hoe je kleintje straks zal zijn. En daarnaast zorgt het natuurlijk ook voor veel rust als de babykamer niet last minute nog afgemaakt moet worden.

Tip 1: Zorg voor genoeg rust voor je kindje

Baby’s hebben veel rust nodig. Het is niet voor niets dat ze de eerste weken overdag nog heel veel slapen. Ze maken grote ontwikkelingen door en dat kost een hoop energie. Het is dus belangrijk dat je kindje goed tot rust kan komen in de babykamer. Zorg ervoor dat de kleuren rustig zijn en dat het licht niet te fel is. Hang ook geen lampen recht boven het ledikantje. Laat teveel speelgoed en accessoires achterwege, om zo een rustige sfeer te creëren.

Tip 2: Veiligheid voorop!

De veiligheid van je kindje is natuurlijk van groot belang. Er komt stiekem best veel kijken als het gaat om veiligheid voor de babykamer. Zorg ervoor dat stopcontacten afgesloten zijn, dat er goed geventileerd kan worden en dat het niet te warm of te koud wordt in de kamer. De meest ideale temperatuur voor de babykamer is tussen de 16 en de 18 graden. Daarnaast zorg je er natuurlijk voor dat je kindje zomaar niet uit bed kan vallen en dat je kindje niet de kamer uit kan of de trap af kan. Ten slotte is het belangrijk het ledikantje leeg te houden. Teveel knuffels en andere spullen in bed kunnen alleen maar voor gevaarlijke situaties zorgen.

Tip 3: Denk vast vooruit

Het is allemaal heel leuk en schattig om de kamer helemaal in babystijl af te werken, maar denk ook een beetje vooruit. Voor je het weet is je kindje geen baby meer, maar een peuter met een eigen mening. Door hier alvast rekening mee te houden, bespaar je tijd en kosten om de kamer weer aan te passen als je kindje wat groter wordt. Richt hem dus zo tijdloos mogelijk in, en niet te babyachtig. Houdt ook rekening met je kleurkeuze en de keuze van eventueel behang.

Tip 4: Denk ook aan jezelf!

De babykamer is niet alleen een plek voor je baby, maar ook voor jezelf. Je zult er misschien heel wat uurtjes door gaan brengen en je kindje er regelmatig gaan voeden. Dan is het wel zo fijn dat het ook voor jou en eventueel je partner een fijne plek is. Zorg voor een gemakkelijke stoel en wat kussens, zodat je hier heerlijk van je kindje kunt genieten.

Gerelateerde berichten

Welk thema krijgt de babykamer?

Als er een kindje op komst is dan is één van de leukste dingen het inrichten van de babykamer. Veel ouders zijn daar al vroeg mee bezig….

Tips voor een genderneutrale babykamer

Steeds meer ouders willen hun kind zo neutraal mogelijk opvoeden. Stereotype zaken zoals roze voor een meisje en blauw voor een jongen raken steeds meer uit de…