Een slaapkamer die meer is dan de kamer waar je bed staat

Steeds meer mensen besteden aandacht aan het inrichten van de slaapkamer. Het is niet alleen maar de kamer waar je een bed en een kledingkast neerzet omdat die er nu eenmaal horen te staan. Het wordt steeds meer een kamer waar je graag bent. Om te slapen, om te lezen of je favoriete serie te bingen op een regenachtige herfstdag. Met deze tips wordt je slaapkamer nog gezelliger.

Welk bed past bij jou?

Steeds meer singles kiezen voor een tweepersoonsbed. Niet alleen omdat een onenightstand dan kan blijven slapen. Ze vinden het gewoon fijn om lekker de ruimte te hebben. Kies niet alleen het bed, maar ook de matras met zorg. Er zijn tientallen verschillende opties. Een springveren matras, een traagschuim matras of een combinatie daarvan. Je gewicht en favoriete slaaphouding spelen een rol. Laat je goed adviseren of gebruik een online tool om de matras te kiezen die bij je past. Heb je weinig ruimte voor kasten? Kies dan voor een bed met handige opbergladen.

De ideale vloer voor de slaapkamer

Voor je slaapkamer kun je kiezen uit verschillende soorten vloerbedekking. Sommige mensen willen graag tapijt, want dat is lekker warm en zacht aan je blote voeten als je uit bed stapt. Houd er dan wel rekening mee dat tapijt hoe dan ook kan slijten en verkleuren. Wil je een vloer die langer meegaat dan kun je beter kiezen voor laminaat of hout. Ook een PVC vloer is een optie. Vind je dat niet lekker aan je voeten dan kun je natuurlijk altijd nog een lekker zacht kleedje voor je bed leggen.

De ideale plek voor de tv

Wil je graag een tv op je slaapkamer let dan goed op waar je die plaatst. Meestal wordt een tv opgehangen aan de muur. Kies een deugdelijke bevestiging en een geschikte beugel die past bij de tv. Het is immers niet de bedoeling dat hij ineens naar beneden stort. Kies voor een tv met sleeptimer als je graag nog even tv kijkt voordat je gaat slapen. Je voorkomt dat je halverwege de nacht gewekt wordt door het nachtprogramma.

Het ideale slaapklimaat

In een slaapkamer is het bij voorkeur niet warmer dan 15 graden. En het is er voldoende donker. Als je snel last hebt van het binnenvallende daglicht dan kun je verduisteringsgordijnen ophangen. Die zijn ook ideaal als je nachtdiensten draait en dus ook overdag wilt kunnen slapen. Zorg voor goede ventilatie. Het is een goede gewoonte om ook in de winter het raam op een kier te zetten zodat er voldoende frisse lucht naar binnen kan stromen. Voor de kou hoef je dit niet te laten, onder een lekker warm dekbed heb je daar immers geen last van.

Gerelateerde berichten

Waarom planten niet in je slaapkamer mogen ontbreken

Kamerplanten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Veel mensen zijn echter wat huiverig om planten in de slaapkamer te zetten. Is dat wel gezond? Kan het geen…

6 tips voor een gezellige slaapkamer

Je slaapkamer is dé plek in huis om even helemaal tot rust te komen. Het is dan ook belangrijk om je slaapkamer zorgvuldig in te richten en…

De logeerkamer gezellig inrichten

Als je een logeerkamer hebt waar regelmatig een gast verblijft dan wil je die persoon natuurlijk een kamer bieden waar hij of zij zich helemaal op zijn…