Landelijk en toch modern wonen? Zo combineer je deze stijlen tot een perfect harmonieus geheel

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een modern en strak interieur, maar laten zich tegelijk graag charmeren door een landelijke woonstijl. Benieuwd hoe je het beste van twee werelden in je interieur integreert? Wij leren je de kneepjes van het vak!

Kies voor neutrale kleuren

Zwart is de ideale kleur om je interieur een moderne twist te geven, maar staat in schril contrast met de zachtheid van een landelijke stijl. Schrap zwart dus liever uit je kleurenpalet en kies voor neutrale, rustige kleuren als wit, crème of beige. Zowel moderne als landelijke elementen komen zo perfect tot hun recht.

Gebruik een minimum aan decoratie

Wanneer het op decoreren aankomt, geldt ‘keep it simple’! Eenvoud siert, zo ook in een landelijk en modern interieur. Ga voor minimalisme in combinatie met een opvallend object zoals een designzetel of modern schilderij.

Mix en match je verlichting

Om je woning een eigentijdse uitstraling te geven die zowel landelijke als moderne vibes ademt, kan je verschillende armaturen en verlichtingselementen combineren. Een strakke designlamp en ingebouwde plafondspots in de woonkamer, en rustieke wandlampen in de inkomhal. Ga voor een goede balans per ruimte.

Opteer voor natuurlijke materialen

Maak je interieur landelijk én modern door natuurlijke materialen te integreren. Combineer houten jaloezieën met een stenen open haard. Of houten plafondbalken met modern meubilair. Een strakke betonvloer kan je ook prima combineren met landelijke houten stoelen of meubeltjes in rotan of bamboe.

Contrasteer met texturen

Door strakke oppervlakken met natuurlijke texturen – zoals ruw hout, natuursteen of geweven stoffen – te combineren, creëer je een mooi contrast tussen een moderne en een landelijke stijl. Denk bijvoorbeeld aan een ruwe vloer in steigerhout en daarbij een strakke lounge chair.

Beken kleur

Naast rustige en neutrale kleuren als basis, mag je best wat kleur toevoegen aan je interieur. Door een kleuraccent toe te voegen aan je ruimtes, versterk je de landelijke en moderne sfeer die je beoogt. Warme aardetinten zoals oranje, terracotta of karamel zijn ideaal voor accessoires zoals decoratie, kussens of tapijten. Met deze kleuren haal je een warme sfeer binnen.

Ga voor warme stoffen

Je hoeft niet per se te kiezen voor koel linnen of katoen wil je deze twee stijlen combineren. Op het vlak van stoffen mag je gerust wat meer warmte creëren. Fluweel is een goede keuze, maar ook schapenvelletjes of een vloerkleed in dierenvacht doen het goed!

Gerelateerde berichten

Klaar met je huidige interieur Met deze tips kan je jouw interieur compleet veranderen

Klaar met je huidige interieur? Met deze tips kan je jouw interieur compleet veranderen

Uitgekeken op je huidige interieur en toe aan iets nieuws? Het kan soms lastig zijn om je interieur een nieuwe look te geven, maar met de juiste…

Jungle in je woonkamer

Breng buiten naar binnen

Ben jij ook zo’n persoon die liever buiten leeft dan binnen? Spendeer je liever je tijd in de tuin met een goed boek dan thuis op de…

Het belang van de juiste scheermesjes voor verschillende lichaamsdelen

Het scheren van lichaamsdelen is een integraal onderdeel van de persoonlijke verzorging voor zowel mannen als vrouwen. Het biedt niet alleen een gladde en verzorgde uitstraling, maar…

Hoe richt je een kleine kinderkamer in

Hoe richt je een kleine kinderkamer in?

Je wil natuurlijk het allerbeste voor je kind. Een fijne slaapkamer is daar een onderdeel van. Je wil je kind het liefste alles geven wat zijn of…