Screens vs. Zonneschermen: Wat is de beste keuze voor jouw behoeftes?

Het kan een lastige beslissing zijn om de juiste zonwering voor je huis te kiezen. Er zijn namelijk zo ontzettend veel opties op de markt, denk hierbij bijvoorbeeld aan screens en zonneschermen, maar welke van de twee is beter? Beide hebben eigenlijk hun eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om te weten wat het beste bij jouw behoeftes past. In dit artikel zullen we de verschillen tussen screens en zonneschermen bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Screens: moderne en strakke uitstraling

Screens zijn voornamelijk een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en strakke uitstraling voor hun huis. Screens zijn gemaakt van een stevig en duurzaam materiaal dat zonnestralen blokkeert, maar tegelijkertijd wel het zicht naar buiten behoudt. Dit maakt screens de ideale keuze voor mensen die privacy willen, maar daarbij toch willen genieten van het uitzicht.

Bovendien zijn screens ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, zodat je ze kunt afstemmen op de stijl van je huis. Daarnaast zijn screens gemakkelijk te bedienen met een afstandsbediening of gewoon traditioneel handmatig. Hierdoor kun je de hoeveelheid licht en warmte die je huis binnenkomt eenvoudig regelen.

Zonneschermen: klassiek en sfeervol

Zonneschermen hebben een wat klassiekere uitstraling dan screens. Ze zijn meestal gemaakt van stof en hebben een luifel die uitgeklapt kan worden om schaduw te creëren. Zonneschermen zijn dan ook ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een gezellige en warme uitstraling voor hun huis.

Natuurlijk zijn ook zonneschermen verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen, zodat je ze kunt aanpassen aan de stijl en uitstraling van je huis. Tot slot zijn zonneschermen meestal handmatig te bedienen met een slinger, wat op zijn beurt weer een nostalgisch tintje aan je huis kan geven.

Wat is de beste keuze voor jou?

De daadwerkelijke keuze tussen screens en zonneschermen hangt af van verschillende factoren, waaronder de stijl van je huis, je persoonlijke voorkeuren en je uiteindelijke budget. Als je op zoek bent naar een moderne en strakke uitstraling voor je woning, dan zijn screens waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Bovendien is het ook de beste keuze als je op zoek bent naar dat extra beetje privacy, maar toch nog naar buiten wil kijken. 

Als je daarentegen op zoek bent naar een ietwat klassieke en sfeervolle uitstraling, dan zijn zonneschermen wellicht meer geschikt voor jou. Zonneschermen kunnen namelijk een gezellige en warme sfeer creëren in je huis, wat vooral fijn is tijdens de zomermaanden.

Het toevoegen van rolluiken aan je zonwering

Naast screens en zonneschermen, kun je er ook voor kiezen om toch voor rolluiken te kiezen. Rolluiken bieden namelijk extra isolatie en beveiliging voor je huis. Ze kunnen helpen om de warmte buiten te houden tijdens de zomermaanden en de kou buiten te houden tijdens de wintermaanden.

Rolluiken zijn ook verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren, zodat je ze kunt afstemmen op je woning en eventueel ook op je andere zonwering. Daarnaast zijn rolluiken redelijk eenvoudig aan te komen, aangezien er genoeg aanbieders met een groot aanbod zijn. Rolluiken Esktravert zijn hier een voorbeeld van, zij kunnen jou helpen om de ideale zonwering voor je woning te vinden, zodat je binnen een handomdraai een keuze kunt maken. 

Gerelateerde berichten

Tuinideeën met een groen gazon als middelpunt

Tuinideeën met een groen gazon als middelpunt

Een fraai aangelegd gazon kan de glanzende ster van elke tuin zijn, een natuurlijke ontmoetingsplek waar zowel kinderen als volwassenen kunnen genieten van de buitenlucht. Deze groene…

5 tips om je kleine tuin groter te laten lijken

De Nederlandse tuinen worden steeds kleiner en zijn omgeven door de tuinen van onze buren. Een grote vrije tuin is helaas alleen weggelegd voor de “happy few”,…

5 tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Een mooie en gezellig tuin is natuurlijk fijn, maar met ons drukke bestaan moet een tuin het liefst niet al teveel tijd kosten om bij te houden….

Het hele jaar door genieten van je tuin

Als je een tuin hebt en je wilt daar het hele jaar van genieten dan is het belangrijk om voor het hele jaar een planning te maken…

Hoe maak je je tuin geschikt voor katten?

Als je 1 of meerdere katten hebt dan is het natuurlijk fijn als die naar buiten kunnen. Maar de tijd dat katten vrij door de buurt struinden…