Welk thema krijgt de babykamer?

Als er een kindje op komst is dan is één van de leukste dingen het inrichten van de babykamer. Veel ouders zijn daar al vroeg mee bezig. Vandaag de dag is het geslacht van de baby vaak al ruim voor de geboorte bekend. Dat is handig want als je weet of er een zoon of dochter op komst is kun je daar op inspelen bij het inrichten van de babykamer. Natuurlijk hoef je je niet te houden aan de ‘code’ dat de kamer voor een jongen blauw en voor een meisje roze moet worden. Je kunt ook kiezen voor een thema. Daarop stem je dan het behang, de meubels en accessoires af. Als je een thema kiest dat ook een wat ouder kindje leuk vindt dan kan de kamer ook nog intact blijven als je kindje een peuter en een kleuter wordt.

Dierenthema’s voor de kinderkamer

Er zijn tientallen dierenthema’s die je kunt kiezen voor de babykamer. Panda’s, wilde dieren zoals leeuwen en tijgers of boerderijdieren. Maar ook het leven in zee of juist in de lucht kunnen een inspiratie zijn voor een gezellige babykamer. En ben je gek op katten of honden dan kan dat natuurlijk ook heel goed het thema zijn voor de kamer van jullie baby. Het dierenthema laat je terugkomen in zowel de meubels als een lamp aan het plafond of aan de muur en natuurlijk in overige wandversiering zoals een poster of een grappige plank om spullen op te leggen.

Een strip thema

Voor de babykamer liggen de Teletubbies misschien voor de hand, maar er zijn genoeg andere thema’s die je kunt kiezen voor de babykamer. Zeker als het de bedoeling is dat de kamer wat langer ‘mee gaat’. Een kleuter of zelfs een iets ouder kind vindt bepaalde strip thema’s zoals Woezel en Pip of K3 vast ook nog wel leuk. Datzelfde geldt voor de Ninja Turtles of de hoofdpersonen uit Donald Duck. Daar kun je dus ook prima voor kiezen als thema voor de babykamer.

Jongens- en meisjes thema’s

Steeds meer ouders vinden het belangrijk dat hun kind niet in een hokje wordt gestopt. Een jongen mag van roze houden, een meisje mag met auto’s spelen. Daar is niets mis mee. Dus kun je voor je dochter als je dat leuk vindt natuurlijk gewoon een babykamer inrichten met als thema raceauto’s. Houd je van Hello Kitty en vind je dat een leuk thema voor de babykamer dan zal je zoon daar vast geen bezwaar tegen hebben. Bedenk bij het inrichten van de babykamer dat het om jullie kindje gaat en dat jullie dus de keuze maken hoe de babykamer eruit gaat zien. Je kind in alles vrij laten als het om keuzes gaat kan niet vroeg genoeg beginnen.

Gerelateerde berichten

Deze 4 tips helpen je bij het inrichten van de babykamer

Als je een kleintje verwacht is één van de leukste dingen misschien wel het inrichten van de babykamer. Maar voordat je begint met shoppen voor het kamertje…

Tips voor een genderneutrale babykamer

Steeds meer ouders willen hun kind zo neutraal mogelijk opvoeden. Stereotype zaken zoals roze voor een meisje en blauw voor een jongen raken steeds meer uit de…