Welke kleuren kies je voor je werkkamer?

Bij het inrichten van je werkkamer zijn de kleurkeuzes die je maakt van groot belang. Je brengt namelijk heel wat tijd door op je werkkamer en je moet er ook nog eens productief zijn. Je werkkamer moet functioneel zijn, maar ook gezellig. Het moet een fijne plek zijn om de hele dag in door te brengen. De juiste kleuren zorgen ervoor dat jouw werkkamer een fijne plek is om in te werken.

Kleuren doen veel

Het is eigenlijk algemeen bekend, maar toch doet lang niet iedereen er iets mee in zijn of haar huis: kleuren kunnen een grote invloed hebben op onze stemming en gemoedstoestand. Kleuren kunnen ons brein stimuleren of demotiveren, ons druk of juist rustig maken, ons blij of juist verdrietig maken. De juiste kleurkeuze is dus erg belangrijk, zeker voor een ruimte waar je veel tijd doorbrengt. Welke kleurkeuze het beste is voor jouw werkkamer, is een heel persoonlijke keuze. Waar de één het nodig heeft wat gestimuleerd te worden, wil de ander juist graag rust om zich heen.

Welke kleur doet wat?

Om een goede keuze te maken voor de kleuren van jouw werkkamer, zullen we uitleggen welke kleur precies wat met je doet. Zo kun je zelf kiezen welke kleuren voor jou het meest geschikt, of juist totaal niet geschikt zijn.

Blauw

Blauw is een kleur die je op je gemak stelt. Het is een koele kleur, die helpt je focus te behouden. Zorg ervoor dat je niet alles blauw maakt, want dan wordt het kil en misschien iets té rustgevend. Kies dus bijvoorbeeld voor één muur en wat accessoires.

Groen

Groen is ook een koele kleur. Groene kleuren werken stressverlagend en stellen je net als blauw op je gemak. Deze natuurlijke kleur helpt je om te focussen en aan het werk te blijven.

Geel

Geel is een heel positieve, vrolijke en stimulerende kleur. Geel zorgt ervoor dat positieve gedachten gestimuleerd worden en helpt je te concentreren. Teveel geel kan echter heftig zijn en je ogen vermoeien. Zorg dus altijd voor de juiste balans.

Oranje

Ook oranje is een positieve, opwekkende kleur. Vooral creatieve mensen hebben baat bij oranje, omdat het de creativiteit stimuleert en vrolijk maakt. Oranje kan goed worden gecombineerd met geel.

Rood

Rood is een vrij heftige kleur. Rood kan je adrenaline stimuleren, maar het kan ook afleiden. Sommige mensen raken overprikkeld door rood. Wat rode accenten in je werkkamer kunnen wel een opwekkend en stimulerend effect hebben.

Paars

Paars is niet echt een standaard kleur. Het bevordert dan ook de creativiteit en zal je helpen op nieuwe ideeën te komen.

Roze

Roze komt in allerlei verschillende tinten. Roze kleuren helpen de band tussen mensen onderling te versterken. Werk je veel met anderen samen of krijg je klanten over de vloer? Dan kan roze dus een goede keuze zijn.

Gerelateerde berichten

6 tips om je werkkamer in te richten

Tegenwoordig wordt er steeds meer thuis gewerkt. Dat kan veel voordelen hebben. Je hebt geen reistijd meer, kunt aantrekken wat je wil, je eigen favoriete koffie drinken…

Ergonomie voor de werkkamer

Ergonomie voor de werkkamer

Het inrichten van een werkkamer, of dat nu thuis of op kantoor is, vraagt de nodige aandacht. Ergonomie is hierbij erg belangrijk. Als je een baan hebt…

Zo richt je je ideale thuiswerkplek in

De laatste jaren werken steeds meer mensen geheel of in ieder geval gedeeltelijk thuis. Dan is het natuurlijk belangrijk om een goede thuiswerkplek te hebben. Werken aan…