Welke meubels kies je als je huisdieren hebt?

Huisdieren zijn reuze gezellig. Veel mensen beschouwen hun hond of kat als lid van het gezin. Maar een huis met huisdieren vraagt wel enige aanpassing. Waar je ook voor kiest, een spik en span huis waar je van de vloer kunt eten gaat meestal niet samen met een harige huisgenoot. Datzelfde geldt voor een peperdure bank van kalfsleer. Maar waar kies je dan wel voor?

Een vloer die gemakkelijk schoon te maken is

Kies voor een vloer die je kunt dweilen. Als Bello na een wandeling in het park thuiskomt is hij meestal al binnen voordat je hem kunt vragen zijn poten op de mat te vegen. Voor katten geldt hetzelfde. Daar komt bij dat een kat nogal makkelijk zijn maaginhoud eruit gooit en bovendien regelmatig een haarbal kwijt moet. Katten hebben de neiging daar bij voorkeur plekken voor uit te kiezen die niet de voorkeur hebben van hun eigenaren. De bank, het kleed onder de tafel of het looppad naar de deur. Kies daarom in ieder geval een vloer uit waar je dit soort ongelukjes met een stuk keukenpapier kunt opruimen.

Een cat proof bank, bestaat die?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk ‘nee, die bestaat niet’. Maar de ene bank is wel beter bestand tegen kattennagels dan de andere. Kies je voor stof, kies dan een stevige stof. Als poes dan per ongeluk een keer met een nagel in de bank hangt heb je in ieder geval niet meteen een ontsierende haal. Een kat moet hoe dan ook zijn nagels kunnen slijpen. Als hij niet buiten komt is een krabpaal dan ook een must. Zorg voor een grote paal van minimaal anderhalve meter hoog. Felix strekt zich namelijk graag uit als hij zijn manicure verzorgt.

Een bank die de hond overleeft

Honden zijn soms wat beter te trainen dan katten. Als je geluk hebt kun je je trouwe viervoeter zodanig africhten dat hij zijn mand verkiest boven de bank. Als dat niet lukt, of als je het gewoon gezellig vindt dat hij bij je op de bank ligt, dan kun je de bank voorzien van een plaid of deken. Voordeel is dat je die kunt wassen of vervangen bij slijtage.

De kat in de gordijnen

Het is een uitdrukking die staat voor ‘een ongewenste situatie’. Maar katten zijn uitstekende klimmers en daar gebruiken ze alles voor wat houvast geeft. Heb je katten in huis of ben je van plan ooit een kat in huis te nemen? Loop dan winkels met dure vitrage voorbij. Kies voor lamellen of rolgordijnen. Die zijn ook niet altijd bestand tegen de gekke vijf minuten van Max de kat, maar ze gaan meestal wel langer mee dan tere vitrage.

Gerelateerde berichten

Zó maak je je interieur herfstproof

Nu de dagen korter worden en het buiten kouder wordt zijn we allemaal weer meer binnen. Lekker knus op de bank met een dekentje, iets lekkers en…

5 onmisbare interieurtips

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak en stijl, maar er zijn altijd algemene tips die iedereen toe kan passen in zijn of haar interieur. De vijf onderstaande…

Hoe kies je de juiste vloer voor je woonkamer?

De tijd dat iedereen tapijt als vloerbedekking had voor de woonkamer ligt ver achter ons. Tapijt heeft te veel nadelen, waarvan vuil worden en snel slijten nog…