Zó maak je je interieur herfstproof

Nu de dagen korter worden en het buiten kouder wordt zijn we allemaal weer meer binnen. Lekker knus op de bank met een dekentje, iets lekkers en een kaarsje aan. Dit is dus hét seizoen om het binnen heerlijk sfeervol en gezellig te maken. Door je interieur herfstproof te maken, zorg je net voor die extra warmte in huis in de koudere maanden. Wel zo gezellig voor jezelf en je huisgenoten.

Voeg warme kleuren toe

Door warme kleuren toe te voegen aan je interieur kun je een intiemere sfeer creëren. Kleuren als oker, aubergine, bruin, rood, oranje en dennengroen zijn perfect om je huis helemaal in herfstsferen te krijgen. Deze kleuren zorgen voor warmte in je interieur. Je kunt ze toepassen op de muren, maar vind je dit teveel werk, dan kun je deze kleuren ook terug laten komen in je accessoires. Denk aan een heerlijk plaid, veel kussens en kaarsen in diverse tinten.

Zorg voor de juist verlichting

Nu het weer donkerder wordt zul je meer verlichting gebruiken in je huis. De juiste verlichting is bruikbaar en functioneel, maar ook sfeervol. Een extra schemerlamp kan net voor wat extra sfeer zorgen. Of zorg ervoor dat je je verlichting kunt dimmen. Heb je even veel licht nodig, dan zet je je lampen wat feller. Maar daarna dim je ze voor een rustig en sfeervol effect. Tegenwoordig is er veel energiezuinige sfeerverlichting verkrijgbaar, zodat dit geen aanslag hoeft te zijn op je budget.

Een vloerkleed zorgt voor meer warmte

Een vloerkleed zorgt voor meer warmte in huis, zowel letterlijk als figuurlijk. Door een vloerkleed in je woonkamer te leggen voelt de vloer een stuk minder koud aan je voeten, heerlijk dus als het weer wat kouder wordt. Maar een vloerkleed zorgt ook voor gezelligheid en geeft je woonkamer een warme en knusse uitstraling. En als je een kleed kiest in toepasselijke, warme kleuren, is je woonkamer in een mum van tijd herfstproof.

Voeg plaids toe

Naast een vloerkleed zorgen ook plaids ervoor dat je heerlijk warm blijft. Een plaid moet natuurlijk functioneel zijn, dus je moet hem gemakkelijk kunnen wassen en hij moet een fijne stof hebben om lekker onder weg te kruipen. Daarnaast is het ook belangrijk dat een plaid past binnen je interieur. Houdt hier dus rekening mee bij het kiezen van de juiste kleur en materiaalsoort. Zorg ervoor dat er voor iedereen een lekker plaid in huis is, zodat je jezelf helemaal terug kunt trekken in je eigen coconnetje.

Vergeet ook de geur niet!

Geur is een veel onderschat onderdeel van je interieur. De juiste geur kan je interieur helemaal afmaken, terwijl vervelende geurtjes juist afbreuk doen aan de sfeer in je woning. Zorg dus voor echte herfstgeuren, zoals kaneel, vanille, hout en appel. Geuren kun je aanbrengen door geurkaarsen, geurstokjes, een diffuser of een roomspray te gebruiken. Let er echter wel op dat je niet een overkill aan geurstokjes in je huis zet, want dat werkt juist averechts.

Gerelateerde berichten

5 onmisbare interieurtips

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak en stijl, maar er zijn altijd algemene tips die iedereen toe kan passen in zijn of haar interieur. De vijf onderstaande…

Welke meubels kies je als je huisdieren hebt?

Huisdieren zijn reuze gezellig. Veel mensen beschouwen hun hond of kat als lid van het gezin. Maar een huis met huisdieren vraagt wel enige aanpassing. Waar je…

Hoe kies je de juiste vloer voor je woonkamer?

De tijd dat iedereen tapijt als vloerbedekking had voor de woonkamer ligt ver achter ons. Tapijt heeft te veel nadelen, waarvan vuil worden en snel slijten nog…