Zo richt je je ideale thuiswerkplek in

De laatste jaren werken steeds meer mensen geheel of in ieder geval gedeeltelijk thuis. Dan is het natuurlijk belangrijk om een goede thuiswerkplek te hebben. Werken aan de keukentafel kan wel, maar is vaak niet ideaal. Een goede werkplek thuis heeft een goed bureau en een verstelbare bureaustoel. De werkgever dient mee te betalen aan de kosten voor de inrichting als het ook de wens is van je werkgever dat je deels thuis werkt.

Zo houd je je werkplek Zoom-proof

Als je regelmatig Zoom-meetings hebt dan is het belangrijk om even om je heen te kijken. Als je aan de keukentafel werkt dan is het handig dat er niet een hele aanrecht met vuile vaat in beeld komt als je een videocall met een belangrijke internationale klant hebt. Ook kinderen die het beeld in lopen en op die manier voor onrust zorgen zijn legendarisch. Het kan heel grappig en vertederend zijn, maar professioneel is het natuurlijk niet. Zorg er dus voor dat je je Zoom meetings houdt in een rustige omgeving waar je je volledig op het gesprek kunt concentreren.

Houd vaste werktijden aan

Ook als je thuis werkt is het belangrijk dat je dat zoveel mogelijk op vaste tijden doet. Niet alleen weten je collega’s en klanten dan wanneer ze je kunnen bereiken. Het geeft ook rust voor jezelf. Net als op kantoor gaat de laptop uit na de werkdag en daarna ben je niet meer bereikbaar. Ook daarom is het belangrijk om een vaste werkplek te hebben. Je kunt dan de deur achter je dichttrekken totdat je de volgende dag weer aan de slag gaat. Mede daarom is een aparte werkkamer aan te bevelen. Als je aan de keukentafel werkt is het een stuk lastiger om werk en privé te scheiden.

Een praktijk aan huis

Als je psycholoog of schoonheidsspecialiste bent, dan heb je misschien een praktijk aan huis. Die richt je natuurlijk in conform de eisen en wensen die je beroep met zich meebrengen. Een psycholoog werkt vandaag de dag graag in een kamer met gemakkelijke stoelen of een comfortabele bank. De welbekende sofa is gelukkig al heel wat jaren uit de gratie. Ben je schoonheidsspecialiste dan heb je een verstelbare behandelstoel nodig. Hierin kun je je klanten behandelen zonder dat je last van je rug en nek krijgt. Laat je hierover goed adviseren als je je praktijkruimte inricht.

Overleg met je werkgever

Aangezien je werkgever een bijdrage moet geven voor de inrichting van een werkkamer thuis, is het belangrijk om deze in goed overleg in te richten. Werkgevers kunnen vaak kantoormeubilair met korting inkopen. Ook kun je via je werkgever vaak een beroep doen op een ergotherapeut of andere deskundige. Deze kan je adviseren welk bureau en stoel voor jou de beste keus zijn.

Gerelateerde berichten

Welke kleuren kies je voor je werkkamer?

Bij het inrichten van je werkkamer zijn de kleurkeuzes die je maakt van groot belang. Je brengt namelijk heel wat tijd door op je werkkamer en je…

6 tips om je werkkamer in te richten

Tegenwoordig wordt er steeds meer thuis gewerkt. Dat kan veel voordelen hebben. Je hebt geen reistijd meer, kunt aantrekken wat je wil, je eigen favoriete koffie drinken…

Ergonomie voor de werkkamer

Ergonomie voor de werkkamer

Het inrichten van een werkkamer, of dat nu thuis of op kantoor is, vraagt de nodige aandacht. Ergonomie is hierbij erg belangrijk. Als je een baan hebt…